Annons:

Bakat Dessert

Baka sponge i mikrovågsugnen – Vaniljsponge och Chokladsponge

Ingredienser

  • Vaniljsponge:
  • 60
    gram gram
    äggula
  • 75
    gram gram
    socker
  • 90
    gram gram
    äggvita
  • 35
    gram gram
    vetemjöl
  • 1
    st st
    vaniljstång (smak går bra att ändra)
  • Chokladsponge:
  • 200
    gram gram
    ägg
  • ½
    st st
    äggula
  • 80
    gram gram
    socker
  • 1 ½
    gram gram
    salt
  • 21
    gram gram
    mjöl
  • 105
    gram gram
    choklad, smält

Vaniljsponge

 

Blanda alla ingredienser och skrapa i fröna från vaniljstången. Häll upp i siphon och ladda med 2 st kolsyrepatroner. Skaka om och låt vila i ca 10 min. Fyll engångsmuggar i papp till hälften. Kör på full effekt i mikrovågsugnen i 30 sekunder.

Alla har inte siphon hemma men testa om det går utan, det har inte jag men tror att det kan funka.

Chokladsponge

Blanda ägg, äggula, salt och socker. Tillsätt mjöl och till sist smält choklad. Häll upp i siphon ladda med två patroner och åt vila. Mikra 30 sekunder på full effekt.

Hoppas att ni kommer att njuta av det goda tillbehöret.