Bakat
Baconmuffins med parmesan
Ingredienser
- Baconmuffins med parmesan 6-8 st (amerikanska muffinsformar):
-
140grambacon (1 pkt), i strimlor
-
5dlvetemjöl
-
2 ½tskbakpulver
-
½tsksalt
-
1dlparmesan, riven
-
3stägg
-
2dlfilmjölk
svartpeppar
6 soltorkade tomater i olja eller 10 svarta oliver, skivade
6 soltorkade tomater i olja eller 10 svarta oliver, skivade
Sätt ugnen på 200 grader. Stek baconstrimlorna knapriga i stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda mjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och ost i en skål. Vispa samman ägg och filmjölk i en annan bunke. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med bacon och tomater. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till 3/4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12-14 min.