Annons:

Bakat

Baconmuffins med parmesan

Ingredienser

  • Baconmuffins med parmesan 6-8 st (amerikanska muffinsformar):
  • 140
    gram gram
    bacon (1 pkt), i strimlor
  • 5
    dl dl
    vetemjöl
  • 2 ½
    tsk tsk
    bakpulver
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 1
    dl dl
    parmesan, riven
  • 3
    st st
    ägg
  • 2
    dl dl
    filmjölk
svartpeppar
6 soltorkade tomater i olja eller 10 svarta oliver, skivade
Sätt ugnen på 200 grader. Stek baconstrimlorna knapriga i stekpanna och låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda mjöl, bakpulver, salt, svartpeppar och ost i en skål. Vispa samman ägg och filmjölk i en annan bunke. Blanda i de torra ingredienserna tillsammans med bacon och tomater. Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem till 3/4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12-14 min.