Annons:

Fläskkött ost mjuk Tillbehör

Bacon jam och getostkräm

Kan användas till en god köttbit, som förrätt på crostini eller som ett ”spread” på en hamburgare eller en lyxig varmkorv!

Ingredienser

  • Bacon jam
  • 450
    gram gram
    bacon, fint skuren
  • 200
    gram gram
    gul lök, finhackad
  • 25
    gram gram
    vitlök, krossad
  • 1
    tsk tsk
    chilipulver
  • 1
    tsk tsk
    rökt paprikapulver
  • 1
    dl dl
    bourbon (helst från Texas)
  • 2
    msk msk
    bourbon (helst från Texas)
  • ½
    dl dl
    honung
  • ½
    dl dl
    balsamvinäger
  • ½
    dl dl
    brunt socker
  • Getostkräm
  • 280
    gram gram
    mjuk rumstempererad getost
  • 220
    gram gram
    mascarpone rumstempererad
svart peppar, malen

Bacon jam

Stek det fint skurna baconet i en kastrull tills den är krispig. Sila bort nästan allt fett och lägg bacon på en pappershandduk. Lägg i all lök och vitlök ca en minut. Lägg i paprika- och chilipulver. Tillsätt övriga ingredienser utom bourbon. Rör om tills allt har smält. Tillsätt 1 dl bourbon, försiktigt eftersom alkoholen tar eld. Efter att elden slocknat koka på låg värme tills det har blivit ”sticky”. Lägg i den krispiga baconen och rör om. Ta bort kastrullen från plattan och rör i sista matskedarna bourbon. Låt svalna.

Getostkräm

Blanda allt i en mixer och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar beroende på hur mycket ni tycker om svartpeppar.

Servera krämen rumstempererad med rostat baguette och bacon jam, och lite bourbon om det blev något kvar!