Bacon jam och getostkräm
Ingredienser
- Bacon jam
-
450grambacon, fint skuren
-
200gramgul lök, finhackad
-
25gramvitlök, krossad
-
1tskchilipulver
-
1tskrökt paprikapulver
-
1dlbourbon (helst från Texas)
-
2mskbourbon (helst från Texas)
-
½dlhonung
-
½dlbalsamvinäger
-
½dlbrunt socker
- Getostkräm
-
280grammjuk rumstempererad getost
-
220grammascarpone rumstempererad
Bacon jam
Stek det fint skurna baconet i en kastrull tills den är krispig. Sila bort nästan allt fett och lägg bacon på en pappershandduk. Lägg i all lök och vitlök ca en minut. Lägg i paprika- och chilipulver. Tillsätt övriga ingredienser utom bourbon. Rör om tills allt har smält. Tillsätt 1 dl bourbon, försiktigt eftersom alkoholen tar eld. Efter att elden slocknat koka på låg värme tills det har blivit ”sticky”. Lägg i den krispiga baconen och rör om. Ta bort kastrullen från plattan och rör i sista matskedarna bourbon. Låt svalna.
Getostkräm
Blanda allt i en mixer och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar beroende på hur mycket ni tycker om svartpeppar.
Servera krämen rumstempererad med rostat baguette och bacon jam, och lite bourbon om det blev något kvar!