Annons:

Sällskapsdryck

Cocktail – Bacon Bloody Mary

Bloody Mary med vodka infuserad med bacon

Ingredienser

  • Bacon Bloody Mary 1 cocktail
  • 4
    cl cl
    Kanonvodka smaksatt med baconfett*
citronjuice
Tabasco
Worchesterchiresås
salt
peppar
oxfond
egengjord tomatjuice

Skaka eller rör ingredienserna och häll upp i ett glas. Tillsätt is och ev garnityr.

*Kanonvodka smaksatt med baconfett

Sätt ugnen på 150 grader. För att smaksätta vodkan behövs baconfett, vilket jag tycker går lättast i ugnen men det går bra att steka i stekpanna också. Börja med en rökig bacon av god kvalitet, gärna tjocka skivor med rejäl fettrand. Lägg dem på ett galler och placera en ugnsform under som samlar upp fettet och tillaga ca 30-45 minuter. När de är härligt mörkbruna så är de klara. Ett vanligt 140-gramspaket ger ca 0.5 dl fett samt en samling krispiga baconbitar med låg fetthalt. Till varje del av det smälta fettet tillsätter du tre delar vodka i en burk och låter stå i rumstemperatur över natten. Placera sedan burken i frysen några timmar så att allt fett stelnar, gör hål i fettlagret och häll ut din baconvodka. Sila bort de små baconbitarna och eventuella fettklumpar som följt med genom ett kaffefilter och din baconvodka är färdig.