Drinkar
Avenue de Lauras
En matig frisk drink med Roqueforttinktur
Ingredienser
- Avenue de Lauras 1 cocktail
-
45mlDiplomatico Planas rom
-
15mllime- och passionsfruktsocker*
-
15mlSauvignon Blanc
-
2dropparRoqueforttincture*
-
1stlimezest, liten
*Oleo Saccharum på limeskal (lime- och passionsfruktsocker)
500 g limeskal
500 g strösocker
Vacca lätt och låt ligga 48h i ca 28 graders värme.
8 mogna passionsfrukter (viktigt att dom ‘skrumpat’ till sig ordentligt innan användning)
Töm vacpåse med lime och socker i en kastrull, skölj sedan ut påsen med 500 g vatten och häll i. Rör tills sockerlösningen är upplöst. Sila sedan bort limeskal. Tillsätt fruktkött från 8 passionsfrukter och låt stå på svag värme i 30 min, sila sedan bort passionsfruktskärnor.
Blanda passionsfruktskärnor tillsammans med 60 ml Diplomatico i 24 h, sila bort kärnor och tillsätt romen i passions- och limesockret.
Klart.
*Roquefort Tincture
60 g Roquerfort till 200 ml Wray Nephew Overproof Rom, låt stå tillsammans i 6 dagar.
Frys, och sila sedan genom kaffefilter tills du har en klar vätska.
500 g limeskal
500 g strösocker
Vacca lätt och låt ligga 48h i ca 28 graders värme.
8 mogna passionsfrukter (viktigt att dom ‘skrumpat’ till sig ordentligt innan användning)
Töm vacpåse med lime och socker i en kastrull, skölj sedan ut påsen med 500 g vatten och häll i. Rör tills sockerlösningen är upplöst. Sila sedan bort limeskal. Tillsätt fruktkött från 8 passionsfrukter och låt stå på svag värme i 30 min, sila sedan bort passionsfruktskärnor.
Blanda passionsfruktskärnor tillsammans med 60 ml Diplomatico i 24 h, sila bort kärnor och tillsätt romen i passions- och limesockret.
Klart.
*Roquefort Tincture
60 g Roquerfort till 200 ml Wray Nephew Overproof Rom, låt stå tillsammans i 6 dagar.
Frys, och sila sedan genom kaffefilter tills du har en klar vätska.
Skaka alla ingredienser med is och sila ner i ett kylt glas. Pressa limeskalet över drinken.