Asiatiskt
Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås
Ingredienser
- Limefraiche:
-
2dlcrème fraîche
-
1stlime, finrivet skal
- Laxbullar:
-
240gramlaxfilé, i bitar
-
2stäggulor
-
1tskbakpulver
-
½ströd chili, finhackad
-
1ströd paprika, i bitar
-
½dlhackad koriander
-
2stvitlöksklyftor, finhackade
-
1stlime, saften
-
½tsksalt
salt
peppar
smör eller olja till stekning
Tillbehör:
blandade grönsaker, i mindre bitar
tunnbröd
peppar
smör eller olja till stekning
Tillbehör:
blandade grönsaker, i mindre bitar
tunnbröd
Sås:
Blanda crème fraiche med finrivet limeskal. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
Laxbullar:
Mixa alla ingredienser till laxburgarna i en matberedare till en slät smet. Forma till laxbullar i valfri storlek. Stek i smör på medelhög värme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Servera laxbollarna med limefraiche, strimlade grönsaker och tunnbröd.