Annons:

Asiatiskt

Asiatiska laxbullar i tunnbröd med grönsaker och limesås

Ingredienser

  • Limefraiche:
  • 2
    dl dl
    crème fraîche
  • 1
    st st
    lime, finrivet skal
  • Laxbullar:
  • 240
    gram gram
    laxfilé, i bitar
  • 2
    st st
    äggulor
  • 1
    tsk tsk
    bakpulver
  • ½
    st st
    röd chili, finhackad
  • 1
    st st
    röd paprika, i bitar
  • ½
    dl dl
    hackad koriander
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1
    st st
    lime, saften
  • ½
    tsk tsk
    salt
salt
peppar
smör eller olja till stekning

Tillbehör:

blandade grönsaker, i mindre bitar

tunnbröd

Sås:
Blanda crème fraiche med finrivet limeskal. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.

Laxbullar:
Mixa alla ingredienser till laxburgarna i en matberedare till en slät smet. Forma till laxbullar i valfri storlek. Stek i smör på medelhög värme tills de är gyllenbruna på båda sidor. Servera laxbollarna med limefraiche, strimlade grönsaker och tunnbröd.