Asiatiskt
Asiatiska isbergskorgar med kyckling
Ingredienser
- Asiatiska isbergskorgar med kyckling
-
1msksolrosolja
-
400gramkycklingfärs eller tärnat rått kycklingkött
-
3stvitlöksklyftor, skalade och hackade
-
1ströd chili, urkärnad och finhackad (för mer styrka så hacka hela chilin med frön)
-
1 ½mskfisksås
-
1 ½mskmörk soja
-
1mskströsocker
-
5stsalladslökar, finhackade
-
8stfärska myntablad, finhackade eller lite torkad mynta
-
1stlime, juice
Till servering
1 litet huvud isbergssallad
Thailändsk sweet chilisås
1 litet huvud isbergssallad
Thailändsk sweet chilisås
Hetta upp solrosolja i en stor stekpanna på hög värme, lägg i kycklingfärs och stek i 2–3 minuter medan du delar färsen med en trägaffel. Tillsätt vitlök och chili och stek i någon minut till. Häll i fisksås, soja och socker, rör om och stek i ytterligare någon minut tills köttet får fin färg. Lägg sedan i hälften av salladslöken, hälften av myntan och all limejuice och stek i 1–2 minuter tills salladslöken börjar mjukna. Lägg en matsked färs på varje salladsblad, toppa med en klick sweet chili-sås och garnera med resten av salladslöken och myntan.