Annons:

Asiatiskt

Asiatiska isbergskorgar med kyckling

Ingredienser

  • Asiatiska isbergskorgar med kyckling
  • 1
    msk msk
    solrosolja
  • 400
    gram gram
    kycklingfärs eller tärnat rått kycklingkött
  • 3
    st st
    vitlöksklyftor, skalade och hackade
  • 1
    st st
    röd chili, urkärnad och finhackad (för mer styrka så hacka hela chilin med frön)
  • 1 ½
    msk msk
    fisksås
  • 1 ½
    msk msk
    mörk soja
  • 1
    msk msk
    strösocker
  • 5
    st st
    salladslökar, finhackade
  • 8
    st st
    färska myntablad, finhackade eller lite torkad mynta
  • 1
    st st
    lime, juice
Till servering
1 litet huvud isbergssallad
Thailändsk sweet chilisås

Hetta upp solrosolja i en stor stekpanna på hög värme, lägg i kycklingfärs och stek i 2–3 minuter medan du delar färsen med en trägaffel. Tillsätt vitlök och chili och stek i någon minut till. Häll i fisksås, soja och socker, rör om och stek i ytterligare någon minut tills köttet får fin färg. Lägg sedan i hälften av salladslöken, hälften av myntan och all limejuice och stek i 1–2 minuter tills salladslöken börjar mjukna. Lägg en matsked färs på varje salladsblad, toppa med en klick sweet chili-sås och garnera med resten av salladslöken och myntan.