Annons:

Bakat Dessert

Applecake with butterscotch creamcheesefrosting

Ingredienser

  • Butterscotch Creamcheesefrosting
  • 450
    gram gram
    Philadelphiaost rumstempererad och skuren i små bitar
  • 6
    ml ml
    Smör (rumstempererat)
  • 2 ½
    dl dl
    Farinsocker
  • 2
    ml ml
    Lönnsirap
  • 2
    ml ml
    Vaniljsocker
  • Kakan
  • 7
    dl dl
    Vetemjöl
  • 2
    ml ml
    Bakpulver
  • ½
    krm krm
    Salt
  • 225
    gram gram
    Smör, osaltat och rumstempererat
  • 4 ¾
    dl dl
    Socker
  • 5
    ml ml
    Ägg
  • 2 ½
    dl dl
    Mjölk
  • 1
    ml ml
    Vaniljsocker
  • 8
    dl dl
    Äpplen, skalade och grovt hackade

En saftig amerikansk äppelkaka i lager med en lagom sötsyrlig creamcheesefrosting. Börja med kakan, och gör sedan frostingen medan du väntar på att kakan skall bli färdig.

Börja med gör du kakan så klart! Sätt ugnen på 160 grader.

Smöra och bröa två stycken springformar (22 cm i diameter). Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakan hel när den är klar.

Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ den åt sidan. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp). Tillsätt även äggen ett i taget, vispa ordentligt emellan.

Häll sedan torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vanilj. Skrapa lite i botten så att alla ingredienser är helt uppblandade. Vänd till sist ner äppelbitarna och dela sedan upp smeten mellan de två kakformarna.

Grädda dem i 40–45 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den.

Låt kakorna svalna helt innan du breder frostingen mellan och på kakan! Dekorera med pecannötter eller valnötter.

Gör frostingen så här:

Vispa philadelphiaost, vanilj och smör i en stor skål i ungefär tre till fem minuter med elvisp. Tillsätt socker, sirap och vanilj i omgångar tills du har fått en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka en timme (men helst inte längre) för att få rätt konsistens innan du använder den