Annons:

Bakat Dessert

Äppeltartelett med rostad vit choklad

Snabb, lätt och obeskrivligt god, så kan man sammafatta den här desserten. Prova du kommer inte att ångra dig.

Ingredienser

Börja med att skära smördegsplattorna i två delar, så du sammanlagt får 8 rektanglar. Lägg dem  på ett vaxat bakplåtspapper. Nu skalar och rensar du äpplena. Skiva dem så tunt du kan och lägg sedan skivorna i en skål. Häll på kryddor och citronsaft, vänd omkring med handen så att alla skivor får färg och smak. Lägg nu skivorna snyggt på dina smördegsplattor och skjutsa in alltihopa i ugnen, 200 grader i cirka 10 minuter.

Under tiden river du den vita chokladen, när tartletterna är nästan klara skall de få ett rejält lager med riven choklad över sig. Och sedan skall de in i ugnen igen. Högst 7 minuter, och bara tills chokladen blivit gyllenbrun.

Nu är det dags att äta härligheten tillsammans med en klick god vaniljglass.

Smaklig spis!