Annons:

Bakat Dessert

Äppelrosor, en vacker munsbit.

Höstskörd av äpplen kräver uppfinningsrikedom. Här kommer ett riktigt mystips, enkelt att göra och enkelt att bjuda på:

Ingredienser

Dela dina röda äpplen i hälften, utan att skala dem. Ta bort kärnhuset och skiva dem nu i så tunna skivor du bara kan. Lägg skivorna i en plastskål och pressa citronsaft över, för att de inte skall bli bruna. Häll på 4 dl vatten och kör dem i micron i 3-4 minuter. Äppelskivorna skall böja sig när du lyfter dem. Häll av vattnet och ställ sedan äppelskivorna åt sidan.

Nu skall du vända din uppmärksamhet mot smördegen. Kavla ut den och skär sedan till 4 stycken 30 cm långa strimlor.

Bred aprikosmarmelad över smördegen och lägg sedan dina äppelskivor på strimlorna, så att lite mer än halva äppelskivan ligger utanför degen. Vik nu degen över nedre kanten av äpplena, alltså den som inte har skal kvar.

Strö kanel/sockerblandningen över och rulla sedan ihop som en rulltårta. Äppelbitarnas skal måste sticka upp en bit över smördegen för att det skall bli en tjusig ros.

Placera varje rosrulle i en aluminiumform och baka av i 200 grader i cirka 30 minuter. Kolla noga så att ingenting blir bränt och trist.

Servera med en kula vaniljglass.