Annons:

Bakat

Äppelmuffins med hasselnötstopping

Ingredienser

  • Fyllning:
  • 3
    st st
    äpplen
  • 1
    msk msk
    smör
  • 2
    msk msk
    socker
  • ½
    msk msk
    kanel
  • Topping:
  • 30
    gram gram
    smör, kallt
  • 2
    msk msk
    havregryn
  • 4
    msk msk
    hasselnötter, hackade
  • 2
    msk msk
    socker
  • ½
    msk msk
    vetemjöl
  • Muffinssmet:
  • 2
    st st
    ägg
  • 1 ½
    dl dl
    socker
  • 100
    gram gram
    smör
  • 2
    dl dl
    mjölk
  • 1
    tsk tsk
    ekologiskt vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
  • 4
    dl dl
    vetemjöl
  • 2
    tsk tsk
    bakpulver
  • 12
    st st
    stora amerikanska muffinsformar

Sätt ugnen på 175 grader. Kärna ur och skär äpplena i centimeterstora bitar. Stek bitarna i smör och socker och pudra över kanel mot slutet. Ställ äppelbitarna åt sidan. Blanda ihop alla ingredienserna till toppingen och ställ åt sidan. Vispa upp ägg och socker till smeten i en bunke. Smält smöret i en kastrull eller i mikron, tillsätt mjölken och rör ner i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och rör ihop till en jämn smet. Ställ muffinsformarna på en plåt och fördela smeten i dem, lägg på äppelbitar och toppa med smuldegen. Grädda i ugnen 20-25 minuter. Testa med sticka.