Anettes Huevos Rancheros
Ingredienser
- Anettes Huevos Rancheros
-
1stKonserverade tomater på burk, Pomodori pellatti - eller andra hela
-
380gramBönor, färdiga att äta, blandade hela och gärna ekologiska
-
1stGul lök, stor och hackad
-
1nypaRökt paprikapulver
-
4stTomater, färska och grovt hackade
-
3stVitlöksklyftor, fint hackade
-
6mskTomatpuré
-
1stSherryvinäger, en skvätt
Servera med, 1 ägg per person, rostad surdegsbröd eller tortilla bröd, finhackade gröna örter samt eventuellt lite riven cheddar.
Börja med att hetta upp din allra snyggaste stekpanna. I med olja och smör. När smöret tystnat så fräser du lök och vitlök gyllene. Nu skall även tomatpurén ner och bli lite varm, så att de solmogna smakerna kommer fram. När det doftar mumma, häller du i alla ingredienserna. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen, se till att balansen mellan hetta, sötma, syra och sälta är precis så som du vill ha den. När du är nöjd med smaken låter du tomatröran röran bli riktigt het. Fös undan röran så det blir ett litet hål, knäck sedan ner ett ägg i varje hål. På med ett lock och låt äggen bli liksom lite förlorade i tomatröran. Efter 3-6 minuter är det klart att sleva i sig denna rustika rätt tillsammans med bröd, färska gröna örter och eventuellt lite riven ost på toppen.
Smaklig spis!

Anette Rosvall