Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Anettes Huevos Rancheros

Fick inspiration till denna rätt i Anna Billings bok om ägg och hönor. Huevos Rancheros är ägg som förloras i chilihet tomat- och bönröra.

Ingredienser

  • Anettes Huevos Rancheros
  • 1
    st st
    Konserverade tomater på burk, Pomodori pellatti - eller andra hela
  • 380
    gram gram
    Bönor, färdiga att äta, blandade hela och gärna ekologiska
  • 1
    st st
    Gul lök, stor och hackad
  • 1
    nypa nypor
    Rökt paprikapulver
  • 4
    st st
    Tomater, färska och grovt hackade
  • 3
    st st
    Vitlöksklyftor, fint hackade
  • 6
    msk msk
    Tomatpuré
  • 1
    st st
    Sherryvinäger, en skvätt
En skvätt olivolja och en klick smör att steka i. Chili efter smak och behag, samt salt och svartpeppar från kvarnen.

Servera med, 1 ägg per person, rostad surdegsbröd eller tortilla bröd, finhackade gröna örter samt eventuellt lite riven cheddar.

Börja med att hetta upp din allra snyggaste stekpanna. I med olja och smör. När smöret tystnat så fräser du lök och vitlök gyllene. Nu skall även tomatpurén ner och bli lite varm, så att de solmogna smakerna kommer fram. När det doftar mumma, häller du i alla ingredienserna. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen, se till att balansen mellan hetta, sötma, syra och sälta är precis så som du vill ha den. När du är nöjd med smaken låter du tomatröran röran bli riktigt het. Fös undan röran så det blir ett litet hål, knäck sedan ner ett ägg i varje hål. På med ett lock och låt äggen bli liksom lite förlorade i tomatröran. Efter 3-6 minuter är det klart att sleva i sig denna rustika rätt tillsammans med bröd, färska gröna örter och eventuellt lite riven ost på toppen.

Smaklig spis!