Annons:

Dessert

Anettes citron- och yoghurtglass

Anettes citron- och yoghurtglass, passar fint till de friterade äppelringarna.

Ingredienser

  • Anettes citron- och yoghurtglass
  • 1
    dl dl
    Socker
  • 1
    dl dl
    Vispgrädde
  • 4
    st st
    Äggulor (obs spar äggvitorna till maräng)
  • 2
    st st
    Citroner, skal och saft
  • 1
    st st
    Apelsin, skal och saft
  • 3
    dl dl
    Grädde
  • 3
    dl dl
    Mezeyoghurt (eller annan fet syrlig yoghurt)

Börja med att vispa ihop äggulor och socker till en fluffig smet. Ner med fluffet i en kastrull tillsammans med 1 dl grädde och citrussaften inklusive det rivna skalet. Sätt kastrullen på en medelvarm platta och vakta ordentligt. Vispa och så fort du ser de allra första bubblorna drar du kastrullen av värmen och låter den stå och svalna.

Under tiden vispar du grädden till toppar och blandar ner mezeyoghurten. Blanda ihop yoghurtgrädden med den avsvalnande ägg/citronsmeten och ställ in i frysen. Det tar cirka 2-3 timmar för glassen att stelna, om du har en glassmaskin går detta så klart fortare.

Medan glassen står i frysen och väntar kan du fixa de friterade äppelskivorna. Receptet på dem hittar du här!