Annons:

Grönsaker/Vegetariskt

Anettes bästa tomatsås.

Tomatsås! Något av det bästa man kan göra för att behålla den söta, goda smaken av mogna tomater.

Ingredienser

  • Anette bästa tomatsås
  • 700
    gram gram
    Tomater, färska
  • 2
    st st
    Gul lök, hackad
  • 3
    st st
    Vitlöksklyftor, finhackade
  • 2
    msk msk
    Olivolja
  • 2
    msk msk
    Tomatpuré
  • 1
    st st
    Lagerblad
  • 1
    msk msk
    Tomatketchup
  • 1
    msk msk
    Balsamvinäger
  • 1
    msk msk
    Oregano, torkad
Salt och svartpeppar från kvarnen.

Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte

brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa

över det är du snäll). Lägg i tomatpurén som också

vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta

smakerna. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom

oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme. Dra

av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka

av med salt och svartpeppar.