Annons:

Bakat Dessert

Ananaspaj med kokos

Ingredienser

  • Ananaspaj med kokos:
  • 1
    st st
    färsk ananas, skalad och tärnad
  • ½
    tsk tsk
    ekologiskt vaniljpulver
  • 50
    gram gram
    smör
  • 2
    st st
    ägg
  • ½
    dl dl
    strösocker
  • 4
    dl dl
    kokosflingor
  • ½
    dl dl
    ljus sirap

Sätt ugnen på 200°. Dela ananasen på mitten, skär bort den hårda stocken och skär köttet i bitar. Blanda ananasen med vaniljpulvret. Lägg ananasen i en ugnssäker form. Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smör, kokosflingor och sirap i äggvispet. Fördela smeten över ananasen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera kakan ljummen eller kall med glass eller vaniljkesella.