Annons:

Bakat Dessert

Amerikanska regnbågspannkakor

Stolta amerikanska pannkakor i regnbågens färger.

Ingredienser

  • Amerikanska regnbågspannkakor
  • 5
    dl dl
    Vetemjöl
  • 3
    msk msk
    Strösocker
  • 2
    tsk tsk
    Bakpulver
  • 2
    tsk tsk
    Bikarbonat
  • ½
    tsk tsk
    Salt
  • 3
    st st
    Ägg
  • 1
    dl dl
    Mjölk
  • 3
    dl dl
    Gräddfil eller fet yoghurt
  • 75
    gram gram
    Smör, smält
  • Bär i lönnsirap
  • 3
    dl dl
    Frysta bär, till exempel hallon eller blåbär
  • 3
    msk msk
    Strösocker
  • 1
    nypa nypor
    Vaniljsocker
  • ½
    dl dl
    Lönnsirap
För att färga pannkakorna använde jag karamellfärg med olika färger (jag använde grön, gul, röd och blå)


Gör dina amerikanska pannkakor regnbågsfärgade. Blanda först de torra respektive fuktiga ingredienserna i var sin skål. Rör sedan ihop allting i en skål. Tillsätt lite extra gräddfil om smeten blir väldigt
tjock (den ska påminna om våffelsmet). Dela upp smeten i fyra lite mindre skålar och färga smeten ordentligt. Stek en pannkaka i taget i smör.

Servera dem sedan på amerikanskt vis med lönnsirap och en
klick smör eller så på ett lite friskare sätt, genom att blanda ner frysta bär och lite vanilj i lönnsirapen. Blanda i hop ingredienserna och låt dem stå ett tag, så hallonen inte är iskalla när du tuggar på dem. Lägg en klick hallonsirap över pannkakorna och smaska i dig.

Gott!