Bakat
Dessert
Amerikanska regnbågspannkakor
Stolta amerikanska pannkakor i regnbågens färger.
Ingredienser
- Amerikanska regnbågspannkakor
-
5dlVetemjöl
-
3mskStrösocker
-
2tskBakpulver
-
2tskBikarbonat
-
½tskSalt
-
3stÄgg
-
1dlMjölk
-
3dlGräddfil eller fet yoghurt
-
75gramSmör, smält
- Bär i lönnsirap
-
3dlFrysta bär, till exempel hallon eller blåbär
-
3mskStrösocker
-
1nypaVaniljsocker
-
½dlLönnsirap
För att färga pannkakorna använde jag karamellfärg med olika färger (jag använde grön, gul, röd och blå)
Gör dina amerikanska pannkakor regnbågsfärgade. Blanda först de torra respektive fuktiga ingredienserna i var sin skål. Rör sedan ihop allting i en skål. Tillsätt lite extra gräddfil om smeten blir väldigt
tjock (den ska påminna om våffelsmet). Dela upp smeten i fyra lite mindre skålar och färga smeten ordentligt. Stek en pannkaka i taget i smör.
Servera dem sedan på amerikanskt vis med lönnsirap och en
klick smör eller så på ett lite friskare sätt, genom att blanda ner frysta bär och lite vanilj i lönnsirapen. Blanda i hop ingredienserna och låt dem stå ett tag, så hallonen inte är iskalla när du tuggar på dem. Lägg en klick hallonsirap över pannkakorna och smaska i dig.
Gott!

Anette Rosvall