Annons:

Godis

Amerikansk chokladfudge

Ingredienser

  • Amerikansk chokladfudge ca 60 st
  • 2 ½
    dl dl
    pecannötter eller valnötter
  • 1
    msk msk
    smör
  • 1
    nypa nypor
    salt
  • 1
    burk burkar
    kondenserad mjölk (ca 395 g)
  • 200
    gram gram
    ljus choklad eller mjölkchoklad
  • 300
    gram gram
    fin mörk choklad
  • 1 ½
    tsk tsk
    vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20×20 cm, med baklåtspapper. (En avlång bakform för limpor går också bra!) Hacka nötterna grovt och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10 minuter – passa dem noga så de inte bränns. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan. Hacka all chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk. Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt. Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.