Annons:

Bakat Vegan Vegetariskt

Alla hjärtans dag Semla

Ingredienser

Vaniljsås:
En pust gurkmeja för färg
En lätt nypa salt

För grundrecept på de perfekta semmelbullarna, klicka HÄR!

Gör såhär:

1. Gröp ur vaniljstången och vispa ner med grädde, mjölk samt majsstärkelse i en kastrull.
Ställ sedan på plattan och låt koka upp. Tillsätt agar agar, sänk värmen en aningens och fortsätt att vispa.
Då såsen tjocknat, tillsätt ytterst lite gurkmeja för att få till den rätta färgen.
Låt svalna kyld, helst över natten.
Rör om i såsen då du har vägarna förbi/mellan varven.

2. Skär av locket på semlan och gröp ur lite innehåll. Fyll med vaniljsås och tillsätt hallon.

3. Vispa upp innehållet till grädden tills dess att den blivit riktigt fast i konsistensen.
Det tar längre tid för sojabaserad vispgrädde att bli fast, så ge den tid!
Placera sedan i sprits och spritsa ovanpå vaniljsåsen.
Garnera med pudrat florsocker.