Annons:

Choklad Dessert


Chokladterrin med smultronsmetana, smultron och maränger

Tomas Lindh har skapat en härlig dessert med en mörk chokladterrin och somriga smultron.

Ingredienser

  • Chokladterrin:
  • 500
    gram gram
    mörk choklad med hög kakaohalt, hackad
  • 250
    gram gram
    smör, rumsvarmt
  • 150
    gram gram
    honung
  • 6
    st st
    ägg









, gulor och vitor separerade

Smält chokladen tillsammans med smör och honung i ett vattenbad. Vispa upp äggulor och äggvitor var för sig. Ta chokladen från värmen. Vispa i ägggulorna och vänd hastigt i äggviteskummet. Häll upp chokladsmeten i en plastfolieklädd avlång sockerkaksform som rymmer 1–1.5 liter. Låt formen stå i frysen minst 6 timmar eller över natten tills chokladen stelnat. Skär upp i önskad form och servera med färska smultron, smultronsmetana









 och maräng.