Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki

Jag har skördat i trädgården och detta är ett par av mina favoritrecept för årstiden. Frasiga biffar med fin smak av dill och salt fetaost kompletteras fint av bulguren med pesto, rödlök och tomater. Tänker att kanske ska jag prova en dillpesto nästa gång, kan bli spännande. Tzatziki bidrar med syra, friskhet och ett sting av vitlök, så rysligt gott!

Zucchiniplättar med pestobulgur och tzatziki

Zucchiniplättar med fetaost och dill serverat med pestobulgur och tzatziki 4 port

Plättar:
900 g zucchini, grovrivna
2 ägg
200 g fetaost, grovriven
2-2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1/2 dl fryst hackad dill eller 1 dl färsk hackad dill
olja
Lägg den rivna squashen i ett durkslag, strö över 1/2 tsk salt och vänd runt. Låt rinna av 5 min och krama sedan ur så mycket vätska som möjligt med handen eller lägg det rivna i en ren handduk och vrid ur vätskan. Blanda alla ingredienser utom oljan. Hetta upp olja i en stekpanna. Klicka ner en matsked smet i stekpannan och platta till. Stek på medelstark värme, 2-3 min på varje sida.
Bulgur:

2 dl bulgur

1/2 rödlök

10 körsbärstomater

3/4 – 1 dl pesto (gärna hemgjord)

1 krm peppar

Koka under tiden bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skala, halvera löken och skiva den tunt. Halvera tomaterna. Blanda den varma bulgurn med pesto, rödlök och tomater.

Tzatziki:

yoghurt

gurka

vitlök

salt

dill

Riv gurkan och salta lite, låt den rinna av i durkslag. Krama ur överflödig vätska efter en stund. Blanda med yoghurt, salt och vitlök efter smak. Smaksätt gärna med dill.

 

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline