Terinne på anklever inspirerad av Asien

Pär Stenberg har skapat en terrine på anklever med smak av Asien som han serverar med rostade pumpafrön, sotad ölpicklad scharlottenlök och mango chutneysirap. En fräsch och lite annorlunda rätt, perfekt till helgens festligheter!

Annons:

Terinne på anklever inspirerad av Asien 4 port

4 dl plockad vendragen anklever

2 msk portvin

2 msk soya

salt

peppar

1 tsk brun farin

Rör ihop alla ingredienser och låt levern marinera i 10 minuter under omrörning. Sila av allt och fyll en passande form. Tänk på att du behöver en press på formen så att levern sätter sig. Baka i 230 grader ca 5 minuter under press. Häll av allt fett som släppt och kyl den i 4 timmar.

Rostade pumpakärnor 

Rosta pumpakärnor smaksatta med olivolja, salt och peppar i 160 grader varm ugn ca 15 min.

Sotad ölpicklad scharlottenlök

1 delad medelstor scharlottenlök

Dela den och sota i panna eller mot spishällen på skärytan.

1 bra och smakrik ipa (33cl)

5 dl 1, 2, 3 lag (ättika, socker, vatten)

Koka upp lagen och häll i ipan. Häll den varma lagen över den sotade löken och plasta in. Låt den svalna i rumstemperatur.

Mango chutneysirap

1 bra burk Mango chutney

3 lime blad

1 halvt citrongräs

1 lime, både zest och juice

1 knippe mynta

Öppna och häll burken i en mixer, zesta limen och häll i juicen. Lägg i alla andra ingredienser och mixa tills någorlunda slät. Sila genom finmaskig nätsil.

Servera med lite plockad sallad eller liknande.

Trevlig helg!

Pär Stenberg

Instagram: @parrastenberg
Facebook: Pär Stenberg
Företag: Chef Stenberg Mat & Dryck
Tel: 070-291 94 48

 

 

Läs mer

Fler artiklar