Sötsura köttbullar av kyckling med grapefrukt och röd paprika

När jag experimenterade fram recept med grapefrukt så tänkta jag direkt att det måste passa i en sötsur sås. Här saftiga köttbullar som kan varieras med kyckling, kalkon eller fläsk och som serveras i en sötsur sås med grapefruktjuice som bas och sedan krispig paprika och hela filéer av grapefrukt. Testa vettja, kanske blir din nya favorit!

Sötsura kycklingköttbullar med grapefrukt och röd paprika nordefors.com Recept: Karoline Nordefors Foto: Frida Wismar

SÖTSURA KÖTTBULLAR AV KYCKLING  MED GRAPEFRUKT OCH RÖD PAPRIKA 4 port

2 vitlöksklyftor, fint hackade

1 ägg

1 msk kinesisk soja

1 msk Maizena

1 tsk finriven färsk ingefära

500 g färs av kyckling, kalkon eller fläsk

½ gul lök, finhackad

Olja att steka i

Sötsursås:

2 dl socker

80 ml Maizena

4 1/2 dl grapefruktjuice (ca 3 Florida grapefrukter)

80 ml äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger

2 msk kinesisk soja

2 tsk finriven färsk ingefära

1 röd paprika, skuren i mindre bitar

2 Florida grapefrukter, filéade och i mindre bitar

Blanda vitlök, ägg, soja, maizena, ingefära, lök och färs.  Rulla till köttbullar och stek på medelvärme i olja tills de fått fin färg.

Sås: Vispa i en stor kastrull ihop socker, maizena, grapefruktjuice, vinäger, soja och ingefära. Koka på medelvärme tills såsen tjocknar, rör då och då. Späd ev med grapefruktjuice eller vatten beroende på smak. Rör ner paprika, köttbullar och grapefrukt och låt bli varmt. Servera med ris eller nudlar och wokade grönsaker.

Recept: Karoline Nordefors

Foto: Frida Wismar

Fler artiklar