Sopa de Fideo – Mexican noodle soup

Sopa de Fideo är en helt fantastisk soppa full av smaker från sydvästra USA och Mexico. Jan Lööv, vår kock i Texas använder lokala ingredienser och mexikansk chorizo. Unna dig denna smakrika och väldoftande soppa!

Annons:

Sopa de Fideo – Mexican noodle soup

5 medelstora tomater, skurna i bitar

4-6 vitlöksklyftor, krossade

2 jalapeños, hackade i bitar (med frön för starkare, utan frö för inte så starkt)

700 g hela eller krossade tomater på burk

1 gul lök, skuren i bitar

400 g kokta pinto böner eller liknande

300 g vermicelli eller tunn spagetti

250 g mexikansk chorizo

1 tsk malen kummin

1 tsk chipotle pulver

1 tsk ancho chili pulver

1 tsk chili pulver

1/2 l vatten

1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond

1 knippe färsk koriander

1 citron, saften

Mixa tomater, lök, vitlök, jalapeños, burktomater och knippet färsk koriander helt slätt. Ta bort skinnet från choritzon och stek korvfärsen i en kastrull lagom stor för soppan. Mosa den så den blir kornig och väl stekt, häll korvfärsen i en sil med en skål under. Låt rinna av och häll tillbaka fettet i grytan. Tillsätt eventuellt lite olja om det behövs. Bryt pastan i ca 2 cm stora bitar och bryn dem i chorizofettet tills mörkt gyllenbrun. Tillsätt i kummin, chipotle-, chili-, och anchopulver och rosta i en minut. Häll i pintobönor, kycklingbuljong, vatten, den stekta chorizon samt den mixade tomat- och lökröran. Låt koka upp och sjud i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och saften från en citron. Toppa med lite färsk koriander och
pico de gallo*. Servera med varma tortillas

*Pico de gallo

1 tomat, finhackad

1/4 gul lök, finhackad

1/4 jalapeno finhackad

1/2 citron, saften

färsk koriander

Blanda allt och smaka av med salt och peppar.

Jan Lööv, Sous Chef på Omni Hotels i Frisco, Texas, USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Alla tidigare Kockens Tips

Läs mer

Fler artiklar