Proteinfrallor med kesella, kornflingor och brödkryddor

Tränar du mycket och vill ha ett nyttigare bröd? Eller kanske undviker du mjöl? Hur som helst är dessa snabbakade frallor med kesella som bas och smak av brödkryddor pefekta att ha på lut i frysen för ett snabbt mellanmål.

Annons:

Proteinfrallor med kesella, kornflingor och brödkryddor ca 16 små frallor eller 8 stora

600 g kesella lätt (går bra med andra liknande mejeriprodukter också)

4 ägg, gärna ekologiska

600 g kornflingor (eller t ex havregryn), mixade

1 msk salt

1 msk bakpulver

1 msk brödkryddor

Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Mixa grynen till mindre bitar. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
Forma med fuktade händer till jämnstora bullar och lägg ut på en plåt på bakplåtspapper.
Ställ in bullarna i ugnen ca 15 minuter beroende på storlek. Sätt gärna i en termometer, innertemperatur 98 grader. Låt svalna. Går bra att frysa.

Näringsinnehåll per fralla

180 kcal

9,9 g protein

26,6 g kolhydrater

2,8 g fett

Inspiration från body.se

Läs mer

Fler artiklar