Pink Gin i tre helt olika stilar

Pink Gin, varför har det blivit så populärt? Färgen är fantastisk och flaskorna är lätta att känna igen. En smaksatt gin kan vara bryggan för personer som vanligtvis inte dricker gin. Utbudet på Pink Gin har blivit enormt och variationen är stor. Här är tre helt olika stilar!

Annons:

Pink Gin är en cocktail med historia. Redan under 1800-talet användes den som medicin. Sjömän i den brittiska marinen fick bitters för att bota sjösjuka men smaken var inte angenäm så gin tillsattes. En klassisk cocktail föddes. Det tog dock tid innan den blev populär hos allmänheten. I slutet på 1800-talet tillsatte man citron och vissa toppade med soda till en bubblig longdrink. Orginalet är en spritig tung drink med två ingredienser, enklare kan det knappast bli.

Pink Gin

60 ml gin

3 dashes (ca 3 krm) Angostura bitters

Rör ingredienserna med is. Häll i ett vackert glas och garnera med citronzest.

Stockholms Bränneri Pink Gin

Stockholms Bränneri Pink Gin lanserades 5 juni 2018 på det lokala bryggeriet på Södermalm. Pink är destillerad med rabarber och rosor och får sin vackra färg av lingon. Den är helt osötad och har inga andra tillsatser. En gin i samma stil som de övriga ginsorterna från Stockholms Bränneri men där man arbetat med en fantastisk subtil smak. Alkoholhalten är 40% och kostar 310:- (500 ml). Den vackra flaskan är designad av Carl Bachman.

Tips! Gör en pink gin och tonic med favoriten Fever Tree Mediterranean Tonic.

Träffa Stockholms Bränneri på Way Out West 8-10/8 där de serverar en specialgin smaksatt med rabarber, färsk fläder och rostad svartpeppar.

Pink Paloma

50 ml Stockholms Bränneri Pink Gin

10 ml limejuice

100 ml pink grapefruit soda t ex Three Cents Pink Grapefruit Soda

Doppa glasets kant i lite av sodan. Doppa sedan kanten  i en blandning av salt och malen sumak. Lägg is i glaset och häll sedan i gin, limejuice och soda. Garnera med röd grapefrukt.

Foto: Petter Bäcklund

Gordon’s Pink

Gordon’s Pink lanserades i Sverige under våren och är en gin smaksatt med hallon, jordgubbar och vinbär. Ginen destilleras på Cameron Bridge Destillery i Fife på Skottland. Den har 37,5 % alkoholhalt, innehåller 66 g socker per liter och finns i Systembolagets ordinarie sortiment. En flaska kostar 249:- (700 ml).

Gordon’s Pink Spritz

40 ml Gordons Pink

40 ml lemonad, sodavatten eller Sprite

25 ml mousserande vin

is

Fyll ett stort vinglas med is. Tillsätt alla ingredienser. Addera gärna toppings för att göra din drink mer personlig. Prova att dekorera med frukt, bär, bladguld, sockervadd eller isglass för en somrigare känsla.

Gordon’s sommarkiosk kommer att öppna upp under Hudikkalaset 25-28/7 samt på Way Out West 8-10/8 (Nöjesguiden-hotellet). Kiosken är utrustad med rosa somriga drinkar som du själv sätter personlig prägel på med dina favorittoppings.

Läs mer

Fler artiklar