Annons:

Picklade grönsaker i 1-2-3 lag

När snön faller så passar ett litet matprojekt perfekt. Tomas Lindh har pickat grönsaker. Otroligt enkelt och väldigt gott till många olika rätter.

Annons:

Picklade grönsaker i 1-2-3 lag

1 kg snabbt förvällda blandade grönsaker t ex morot, gulbetor, smålökar, blomkål

2 dl ättika

4 dl strösocker

6 dl vatten

4 stjärnanis

2  lagerblad

Lägg grönsakerna och kryddorna i en glasburk. Rör ihop lagen eller koka ihop den och låt svalna. Häll över grönsakerna och låt stå minst ett par dygn i kylen.

TIPS

Jag valde att skiva upp mina gulbetor tunt samt lägga på några buketter med blomkål. Droppade även på lite av lagen som grönsakerna ligger i och kryddade med lite chili, havssalt och persilja.

Tomas Lindh, utbildare på Lernia, Uppsala

Annons:

Här finns mer att läsa om