Pennegroni årets mest hypade cocktail

En av årets bäst och troligtvis mest marknadsförda drink i Sverige är - Pennegroni. Men vad är det för drink? Vem har skapat den?

Annons:

Pennegroni årets mest hypade cocktail, vad är det?

Under våren 2019 etablerade sig drinken Pennegroni i Göteborg och den spred sig snabbt bland barer i Sverige. Men vad är egentligen denna hypade drink?

Den skapades av en slump när stammisen Robert Andersson, som ofta var på Stranger, ville beställa något annat än sina favoriter; Pendennis och Negroni. Det var trångt och fullt i baren och bartendern Josefine Thoren skakade snabbt ihop en twist av de bägge drinkarna. Efter det började experimentet. Robert och Josefine finslipande drinken så att balansen blev perfekt och Pennegroni var nu född!

Instagramflöden fylls av #pennegroni. De blir kontaktade av Edrington för ett samarbete och en Pennegroni Tour startar. T-shirts, coasters och stickers trycks upp. Nu var det dags för den första Pennegroni takeovern. Fyra olika barer och två timmar senare var 400 Pennegronis serverade. Ytterligare ett par takeovers och mer än 2000 Pennegronis hade levererats.

Något som är viktigt för upphovsmakarna är att varje event ska kännas som något extra. Alla gäster ska känna sig inkluderade och sedda. Pennegroni välkomnar alla och utan det fantastiska stödet de fått från sin “Pennegroni-familj” hade det inte varit lika magisk stämning vid alla events.

Pennegroni 2020

Planerna inför 2020 är redan igång och det största projektet är att skapa ett välgörenhetskoncept där varje drink bidrar till framtiden. Det planeras fler takeovers i hela norden så följ med på instagram @pennegroni för att se vart nästa event kommer dyka upp.

Pennegroni av Robert och Josefine

20 ml Roku Gin

10 ml Galliano L’Aperitivo

20 ml Apricot Brandy

10 ml söt vermouth

30 ml färskpressad citronjuice

5 ml agavesirap

Skaka alla ingredienser med is och sila ner i ett kylt rocksglas med stor isbit. Garnera med apelsinzest.

Enjoy!

Josefine Thoren, bartender Bio Rio, Stockholm

Foto: Thomas Norrgård

Läs mer

Fler artiklar