Negroni Week och Negroni

Har du hört talas om Negroni Week eller har du provat en Negroni? Här får du det klassiska mycket enkla receptet och några varianter från bartenders i Singapore, Österrike och Sverige.

Negroni Week, presenteras av Imbibe Magazine och Campari. Negroni Week lanserades 2013 som en fest för en av världens mest klassiska cocktails och en insats för att samla in pengar till  välgörenhet runt om i världen. Från 2013-2014 växte Negroni Week från mer än 100 barer till 1300 runt om i världen och samlade in mer än $120,000. Eventet har i år pågått från 1 juni och idag är det den sista dagen.

 

NEGRONI

Det tvistats om vem det egentligen var som uppfann viss saker. Samma sak gäller för den fenomenala drinken Negroni. Än är man inte helt säker på när eller var drinken uppfanns. En populär berättelse är att Camillo Negroni, en adelsman från Florens med smak för Americanos, beställde sin favoritdrink men den här gången ville han att sodavattnet skulle ersättas med gin för att ge drinken lite mer “fart”. Bartendern gjorde som han önskade men bytte även ut citronen mot en skiva apelsin som garnityr för att symbolisera att det var en annan drink, Negronin var född.

Det går såklart att nysta vidare på hur Negronin kom till men jag rekommenderar dig att prova originalet. Det är den perfekta “aperitivon”, en drink före maten och mycket enkel att blanda hemma då den endast innehåller tre ingredienser. Går också att blanda till många och förbereda i kanna eller flaska. Är du nyfiken så finns fler varianter på Negroni med annorlunda ingredienser nedan.

Lycka till!

Negroni Farang Stockholm Sweden

Klassisk Negroni

1 del Campari

1 del gin

1 del söt röd vermouth

apelsinzest

isbitar

Mät upp ingredienserna ( t ex 2 cl av varje) i ett whiskeyglas. Tillsätt en stor isbit och rör drinken kall. Avsluta med en apelsinzest.

Annons:

Nick Koumbarakis – Singapore

Improved Negroni

35 ml Tanqueray No.10

25 ml Artichoke infused Punt E Mes Vermouth

15 ml Shelled Nut infused Campari

5 ml Saline Solution (celery salt and water)

Perrier Sparkling Water

Method:

Thrown several times. Poured over irregular ice and lengthened with a splash of sparkling water. Garnished with an orange zest (disregard Orange Zest).

CONTACT

Email: thealchemistsays@gmail.com

Instagram: @thealchemistsays

Twitter: @alchemistsays

Facebook: Nick Koumbarakis

Site: alchemistsays.tumblr.com

Reinhard Pohorec – Austria

”Austria 3” Negroni – all austrian stuff and pretty amazing combo!

30 ml Blue Gin (Reisetbauer)
30 ml Pontica Red Vermouth
15 ml Gölles Edelbitter
or another favorite
30 ml Perry’s Tot Gin
30 ml Pontica Red Vermouth

15 ml Cynar

Pour the ingredients into an old-fashioned glass with ice cubes. Stir well. Garnish with an orange slice.

CONTACT

Site: spirits-journey.com

Joakim Liljekvist – Sweden

Negroni from Restaurant Farang

30 ml Fords gin

20 ml Cynar

15 ml Amontillado Sherry

Pour the ingredients into an old-fashioned glass with ice cubes. Stir well. Garnish with an orange slice.

CONTACT

Instagram: @farangstockholm

Site: farang.se

 

 

Läs mer

Fler artiklar