Negroni 100 år – En cocktails historia

I dagarna släpptes filmen Negroni på YouTube då den legendariska cocktailen fyller 100 år. Hur har cocktailen utvecklats och vad är historien bakom den? Johan Hedberg och David Kringlund djupdyker bland historier, olika platser i Europa och intervjuar intressanta personer med koppling till drinken. Rör dig en Negroni och njut av en timmes underhållning.

Annons:

NEGRONI 

En drink, ett hantverk. Genom åren har jag jobbat för att utveckla min pallet, hitta de perfekta måtten, letat reda på dom bästa råvarorna och produkterna. Jag vill sätta sin egen prägel men ändå respektera ursprunget och historien bakom drinken.

Men vad är det som gör att en kreation sticker ut från de övriga?

Om man tar en cocktail som Negroni, lika delar: Campari, gin, söt Vermouth, går det att misslyckas? Hur mycket kan det skilja från bar till bar och kan man ändra något i receptet utan att skada cocktailens identitet?

I veckan släpptes den nyproducerade svenska dokumentärfilmen ”NEGRONI” på YouTube då den legendariska cocktailen fyller 100 år. Tittarna får följa med när matvloggaren Johan Hedberg och dryckesexperten David Kringlund går på djupet kring den italienska klassikerns rötter – och framtid. Avstampet sker såklart i Florens där historien om drinkens uppkomst härstammar från och ett möte med legenden Luca Picchi.

Se filmen ”NEGRONI”

Negroni 1 cocktail

2 cl gin

2 cl röd vermouth

2 cl Campari Bitter

apelsinzest

Blanda ingredienserna i ett rörglas och rör om. Servera i kylt glas med is och garnera med apelsinzest.

TIPS!

Du får en Boulvardier om du byter ut ginen mot bourbon.

Njut av en Americano, ersätt ginen med sodavatten och garnera med citronzest.

Byt ut Camparin till Aperol och gör en Aperol Negroni

KONTAKT

Instagram: @pigeonstreetnkpg @jackexo @rnockmar @booze.runners

Fb: facebook.com/jakobbravo facebook.com/robinnockmar

Mail: booze.runners@outlook.com

Besök: Pigeon Street, Skolgatan 1, Norrköping

Text: Jakob Bravo och Karoline Nordefors

Läs mer

Fler artiklar