Naanbröd blir middagens höjdpunkt

Naanbröd passar till alla typer av grytor. Riv av en bit bröd och fånga upp såsen på tallriken. Tillsammans med en smakrik gryta med indiska toner blir det här en festmåltid. Nybakade mjuka bröd med en silkeslen yta av smält smör.

Annons:

Naanbröd ca 12 mindre bröd

7,5 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 tsk strösocker

0,5 tsk bakpulver

2 dl mjölk

1 ägg

1 dl naturell yoghurt eller liknande

1/4 pkt färsk jäst

smält smör

Lägg mjöl, salt, socker och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölk, ägg, yoghurt och jäst. Rör ihop och knåda degen. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa på varm plats ca 2 1/2 timme. Har du en baksten eller liknande så lägg in den i ugnen. Det går också att värma en plåt. Sätt ugnen på grill och högsta värme ca 250 grader.

Dela degen i 12 delar (eller färre för större bröd). Platta ut och dra degen med händerna till en droppformad kaka. Lägg två-tre bröd på en brödspade eller liknande och skjutsa in dem på den heta stenen. Grädda 2-3 min tills de fått bruna fläckar. Pensla med smör och håll varma under bakduk. Servera direkt.

 

Läs mer

Fler artiklar