Mums mums med smak av svarta vinbär

Konditor Cecilia Andersson på Restaurang Handelshuset bjuder på ett makalöst gott recept. Små moccakoppar som fylls med glass och toppas med en underbar svartvinbärsmaräng. Allt doppas i len choklad. Orkar du inte göra den själv så serveras den på Handelshuset!

Annons:

Mums mums med smak av svarta vinbär

75 g svartvinbärspuré

75 g vatten

170 g strösocker

70 g glykos

110 g äggvita

2 gelatinblad

400 g mjölkchoklad

40 g kokosolja

vaniljglass

15 st moccakoppar

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp puré, vatten, strösocker och glykos till ca 112 grader. Rör då och då. Vispa upp äggvitan till ett lätt fluffigt skum, strila ner sockerlagen under vispning. Fortsätt vispa tills det svalnat av. Smält gelatin i kastrull eller i micron tills det känns riktigt varmt på fingret, häll gelatinet i marängen och vispa jämn. Fyll kopparna med glass och spritsa marängen på med en krusig tyll. Ställ kopparna i frysen två timmar. Smält chokladen och blanda väl med kokosoljan. Doppa den spritsade marängen i den smälta chokladen.

På Restaurang Handelshuset fyller vi kopparna med pannacotta, kolasås och nougatkrisp men här är ett enklare recept där man bara fyller upp med glass.

Cecilia Andersson och Andreas Edlund

Web: www.restauranghandelshuset.se

Mail: info@restauranghandelshuset.se

Tel: 08-717 00 65

Adress: Neglingevägen 33, 133 34 Saltsjöbaden

Instagram: @handelshusetsaltsjobaden

Facebook: Handelshuset Saltsjöbaden

Läs mer

Fler artiklar