Mojito med rabarbersirap och sommarens sallader

Min mammas sommardrink är en ljuvlig cocktail med rabarber, en twist på den klassiska drinken Mojito. Dessutom tre alldeles underbara sallader som passar till sommarens alla måltider. Servera gärna med kallskuret, ett gott bröd och olivolja till. Ät, njut och ha en fantastisk sommar!

Annons:

Mojito med rabarbersirap 1 cocktail

6 cl ljus rom t ex Bacardi Carta Blanca

2 msk rabarbersirap*

1/2 lime, i klyftor

myntablad

is

bubbelvatten

*Rabarbersirap

ca 250 g rabarber, oskalad i grova bitar

1,5 dl strösocker

0,5 dl vatten

Lägg rabarbern i en kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min eller tills rabarbern är mjuk. Sila massan över en liten kastrull, pressa gärna med en sked så all vätska kommer med. Koka utan lock till en sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna och häll i en liten flaska.

Blanda rom, rabarbersirap, limeklyftor och mynta i ett glas. Stöt försiktigt med skaftet av en slev eller liknande. Fyll på med is och bubbelvatten. Rör om. Garnera med ­limeklyftor och myntablad. Söta ev med mer rabarbersirap.

Mamma Kerstins sommarsallad 1 fat

goda små tomater, halverade

nektariner eller persikor, i bitar

mozzarella, i bitar

färsk basilika

chili, fint skuren (smaka innan så du vet vilken styrka chilin har)

lime, rivet skal

olivolja

salt och peppar

Blanda alla ingredienser och lägg upp på ett vackert fat.

Sallad med nektariner och riven mozzarella 1 fat

nektariner, i bitar

tomater, i bitar

färsk gräslök, grovt skuren

mozzarella, riven i grova bitar

salt och peppar

Blanda alla ingredienser och fördela på ett fat.

Sallad med vattenmelon och mynta 1 fat

vattenmelon, i mindre bitar

fetaost, bruten i bitar

färsk mynta, grovt skuren

Fördela vattenmelon på ett fat. Smula över fetaost och strö över mynta.

Läs mer

Fler artiklar