Mojito är den fräscha enkla sommardrinken

Fyra ingredienser ger dig en smakrik och mycket fräsch cocktail. Blanda lime, mynta, ljus rom och bubblat vatten. Mojito är sommarens drink!

Annons:

En av mina absoluta favoritdrinkar och en klassiker runt om i världen. Mojito är så enkel och smakrik som den ser ut. Det viktigaste är att använda färska ingredienser. Även om den är enkel att förbereda så har den personlighet. Basreceptet kan ändras för att passa alla smaklökar. Ersätt din rom med gin eller vodka; lime med citron, ananas, jordgubbar eller andra färska frukter eller bär; sockerlag med florsocker eller strösocker; myntan med andra sorters mynta t ex ananasmynta, chokladmynta eller äppelmynta. Det går också att servera drinken i ett whiskeyglas utan soda eller göra en alkoholfri variant utan rom.

Mojito 1 cocktail

ca 6 stora myntablad

1/2 lime, i klyftor

4 cl sockerlag*

4 cl ljus rom

isbitar

bubblat vatten

Ta fram ett highballglas eller liknande. Lägg i myntabladen, limeklyftor och sockerlag. Muddla eller krossa med baksidan på en slev. Det behöver inte bli finfördelat, det viktiga är att allt bryts sönder lite för att få fram smakerna. Fyll glaset med is och häll i rommen. Toppa glaset med bubbelvatten, rör om och garnera gärna med mynta och klyftor av lime. Njut!

*Sockerlag

Blanda 1 dl strösocker med 1 dl vatten. Koka tills sockret smälter. Låt svalna och häll på flaska.

Foto Karoline Nordefors: Anette Rosvall

Läs mer

Fler artiklar