Mat i säsong – kålrabbi, brysselkål och kålrot

Vilka grönsaker är i säsong i september? Här får du tips på fantastiska rätter på råvaror som är som bäst just nu och som skördas i Sverige och närområdet. Låt dem spela huvudrollen i rätter som "Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor" och "Ugnsbakad fylld kålrabbi med cashewnötter". Ät och njut!

Annons:

Råvaror i säsong just nu är dessa underbara grödor:

Blekselleri, Blomkål, Bondbönor, Broccoli, Brysselkål, Brytbönor, Skärbönor, Vaxbönor, Dill, Gräslök, Fänkål, Grönkål, Gurka, Jordärtskocka, Kronärtskocka, Kålrabbi, Kålrot, Gul lök, Röd lök, Majrova, Majs, Mangold, Morötter, Palsternacka, Paprika, Persilja, Potatis, Pumpa, Purjolök, Rotselleri, Rättika, Rödbeta, Rödkål, Salladskål, Isbergssallad, Romansallad, Ruccola, Savoykål, Spenat, Spetskål, Squash, Svartrot, Tomat, Vitkål.

Tips på recept med råvaran i fokus, ät och njut!

Bakad kålrot med skum på jordärtsskocka och stekta betor

Bakad rotselleri med tryffel och äggkräm

Helstekt blomkål med curry

Ugnsbakad fylld kålrabbi med cashewnötter

Kålrabbicannelloni med kräftor och dill

Björn, pumpa, fänkål och grönkål

Friterad brysselkål med riven parmesan och dijonmajonnäs

Läs mer

Fler artiklar