Lockdown Cocktail med gin och coffee tonic

Gillar du att blanda drinkar hemma. Kanske något som passar extra bra i dessa tider. Nu finns en tävling online för alla hemmamixare. Vår bartender Jakob Bravo svängde under sin karantän ihop Lockdown Cocktail med bland annat, gin, O´boy, apelsinjuice och en coffee tonic.

Annons:

Lockdown Cocktail med gin och coffee tonic – Thomas Henry

Något verkligt nytt kan bara skapas om någon är villig att gå nya vägar och skapa nya kombinationer – och det gäller också i dryckens värld. Du kan aldrig upptäcka nya drinkar genom att alltid blanda samma ingredienser. Ett mått kunskap, ett mått inspiration, ett dubbelt mått mod och en stänk av tur – det är receptet för en innovativ cocktail. Pionjären Thomas Henry var en apotekare, gentleman, medlem i Royal Society och obeveklig upptäckare å mänsklighetens vägnar – hans uppfinning revolutionerade branschen. År 1773 lyckades han för första gången med att berika vatten med koldioxid i sitt labb i Manchester. Med hjälp av kolsyra skapades en friskare och mer sprudlande dryck än man tidigare provat. En succé som skulle säljas världen över i mängder av smaker, dofter och färger.

Företaget Thomas Henry bildades 2010 i Berlin och har med sitt breda sortiment etablerat sig som en favorit i barvärlden och vunnit priser för både smak, ingredienser och komposition. Man är även stolt sponsor av The World’s 50 Best Bars som årligen röstas fram av 500 dryckesexperter världen över.

Företaget erbjuder både bartenders och hemmamixare en värld av möjligheter till variation och kreativitet. Dryckerna är utvecklade av bartenders och sortimentet består såväl av klassiker som Tonic Water, Bitter Lemon, Ginger Beer, Ginger Ale och Sodavatten som mer nyskapande smaker som Mystic Mango och senaste nyheterna Pink Grapefruit och Coffee Tonic.

Thomas Henry mixing challenge

I samband med Covid-19 och att dem flesta nu måste stanna hemma och ibland kan gå något rastlösa, kom dryckesföretaget Altia tillsammans med Thomas Henry på den briljanta idéen om Thomas Henry mixing challenge. Reglerna är enkla. Kolla din kyl, ditt skafferi och spritskåp (alkoholfritt funkar självklart också) och skapa en drink. Tagga @thomashenryofficial @rhysvickery @altiakrogfolk #thomashenrymixingchallenge. Eftersom jag själv sitter i lockdown så kändes det här som ett perfekt tidsfördriv för mig, man får sätta igång kreativiteten och samtidigt förhoppningsvis dricka något riktigt gott som man inte testat på innan.

Lockdown Cocktail

4 cl Hernö gin

1 cl apelsinjuice

1 msk kondenserad mjölk

1 tsk O´boy

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

5 cl Thomas Henry Coffee Tonic

Skaka alla ingredienser, utom Coffee Tonic, med is i valfri shaker. Jag använde mig utav en liten termos. Häll i ett isfyllt glas och toppa med Coffee Tonic och sedan riven muskot.

Riktigt smarrigt!

Jakob Bravo, bartender, Norrköping

Instagram: @jackexo @bocapizza_nkpg

Facebook: Jakob Bravo

Mail: jakobbravo@icloud.com

Läs mer

Fler artiklar