La Uva mekkat för Gin och Tonic

Fernando De Paz, ägare av La Uva Gin och Tonic Bar i Norrköping kan Gin och Tonic. Vad sägs om tomatgin till din Bloody Mary? Läs om hans fantastiska tips!

Annons:

Hur länge har du specialiserat dig på Gin och Tonic?

Sedan 2012.

Hur kommer det sig att du valde att specialisera dig på Gin och Tonic?

Det börja med ett samtal med min bror under en resa till Spanien, han berätta om en ny gin och tonic boom i landet. Men eftersom jag tänkte att jag kunde allt om vad som jag då trodde gin och tonic var, nonchalerade jag honom totalt. Det var inte för ens en vecka senare jag snubblade över en googlesökning om gin och tonic och upptäckte en helt ny värld som jag inte tidigare vetat om. Så jag var tvungen att åka tillbaka och ta reda på vad denna nya boom handlade om. Idag är jag helt såld!

Hur många olika sorters gin har du?

Ca 370-380 stycken.

Hur många olika sorters tonic har du?

46 stycken.

Har du någon favoritkombination?

Det är svårt att säga men just nu är det en kombo av Dodd’s Gin från England blandat med Fevertree Elderflower. Den ger en ton av lagerblad, koda och honung.

Vilket tillvägagångssätt har du för att hitta den perfekta kombinationen?

När jag kombinerar gin och tonic brukar jag alltid ta reda på vilken karaktär ginet har för att sedan stärka dess egen kryddning med en tonic.

Vad är det med Gin och Tonic som fascinerar dig mest?

Det är en så pass stor värld av kryddor när det kommer till smaksättningen av gin och därför kan man få fram ett så stort smakspektrum.

Vilken gin säljer ni mest av?

Hernö gin men det kan bero på att vi pushar den väldigt mycket. Det är en svensk produkt som vi är väldigt stolta över. Jag rekommenderar Hernö Gin och Fevertree Elderflower, och det roliga är att den kommer smaka helt annorlunda än den vi nämnde innan trots samma tonic.

Har du märkt ett ökat intresse för Gin och Tonic?

Ja, den är ständigt ökande. Jag tror att gin och tonic sticker ut så pass mycket att det inte kan jämföras med någon annan drink. Alla kan relatera till den och samtidigt känna att de får uppleva något nytt då smakprofilerna är så friska men samtidigt komplexa.

Kan Gin och Tonic fortsätta utvecklas?

Ja, jag menar om en gin och tonic kan ge toner av chark, kaffe eller varför inte tomat så kan jag säga att det inte finns något stopp för utvecklingen. Dessutom öppnar så pass många nya destillerier hela tiden som måste sticka ut för att nå marknaden. Prova att använda dig av Black Tomato Gin, som enligt mig slår en Bloody Mary vilken dag som helt.

Ser du några speciella trender?

Jag är så insnöad med att hitta roliga kombinationerna bland mina egna flaskor att jag inte fokuserar på trender, de kommer ofta lika snabbt som de går.

 

KONTAKT

Instagram: @jackexo @rnockmar @booze.runners

Fb: facebook.com/jakobbravo facebook.com/robinnockmar

Mail: booze.runners@outlook.com

 

 

Läs mer

Fler artiklar