Kräftskivans bästa snaps, akvavit och kräftor

Äntligen augusti och kräftskivornas tid. Här kommer tips på bästa sättet att koka kräftor, snaps och cocktails till festen, en underbar akvavit och kålrabbicanneloni på de överblivna kräftorna. Ät, njut och må gott!

Annons:

Laura Hujanen har skapat makalöst välsmakande drinkar med nordiska smaker. Passar perfekt till kräftskivan eller när du känner för en fantastisk cocktail eller snaps.

Cocktails som tar kräftskivan till en ny nivå

Att kräftätandet har sin höjdpunkt i augusti hänger ihop med att krondillen då står som vackrast och är som mest aromatisk.

Kockens tips från Pär Stenberg – koka kräftor

En av mina favoriter bland akvaviterna är Stockholms Akvavit som är destillerad med de klassiska kryddorna kummin och fänkål men har också en tydlig smak av färsk dill. Även kryddor typiska för destilleriet på Södermalm i Stockholm finns med. Alkoholhalten har sänkts till 38 % för att lyfta fram smakerna. Underbar att avnjuta som snaps, digestif eller med tonic.

Stockholms Akvavit 296:- (500 ml)

Unna dig denna härliga rätt med smak av kräftor, dill och kålrabbi. Få ingredienser med mycket smak som passar utmärkt till en Grüner Veltliner från Österrike eller en klassisk riesling.

Kålrabbicannelloni med kräftor och dill

Foto: Laura Hujanen, Karoline Nordefors, Katja Nyqvist

Läs mer

Fler artiklar