Kockens tips – Nya trender och Blodtarte

Kockens tips nordefors.com

Följ inte trender, skapa nya!

Runt om i landet finns det massor med bra kockar med idéer, kunnande och passion för matlagning.

Tyvärr stirrar sig många blinda på vad andra gör, på de som är i framkant av modern matlagning just nu, så även jag. Det försöks laga deras mat och använda deras tekniker. Självklart ska man inspireras av andra. Man har alltid något att lära av någon eller något.

Men om några år då? Då är ju trender och vad som betraktas som inne idag, förmodligen ganska passé.
Vem som sätter nästa trend är ovisst, det kan vara precis vem som helst! Det gäller bara att vara först med det.

Vi måste våga laga vår egen mat, uttrycka våra egna idéer, tankar och matfilosofi. Samt utveckla en trend till en ny. Man bör titta på vad som görs idag och kanske helt av göra precis tvärt om. Nu kanske det inte är så enkelt men i alla fall en början.
Det är svårt att uppfinna hjulet en gång till, men vi kan åtminstone försöka!

Så mitt tips är; våga, prova, skapa, misslyckas, lyckas och gör precis det du vill och tycker om!

Recept på Blodtarte

Funkar bra till amuser eller som tillbehör till rätter. Ett serveringsförslag är blodtarte med potatispuré, brynt smör, äpple och löjrom.
Blodtarte
500 g Manitoba mjöl
125 g smör
125 g grisblod
40 g gula
10 g salt
10 g socker
1 krm malen nejlika
2 msk malen rostad rågmalt
2 krm svartpeppar
Metod
Blanda alla ingredienser i blandare med krok till en elastisk deg. Baka under press 160 grader i ca 35 min.

Sebastian Gibrand

Sebastian Gibrand Gibrands Gastronomi Helsingborg/Stockholm

Instagram: gibrandgstrnomi

Fler artiklar