Kockens tips från Tomas Lindh – Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd med rostad kummin och fänkålsfrö

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Kockens tips från Tomas Lindh - Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd

Vårt egna glutenfria och laktosfria knäckebröd

1 dl pumpafrön

1 dl linfrön

1/2 dl solroskärnor

1/2 dl sesamfrön

1 dl maizena

1/2 tsk salt

1/2 dl frömix av rostad kummin och fänkålsfrö

2 msk rapsolja

1/2 dl kokande vatten

Sätt ugnen på 120 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Slå på olja och kokande vatten och blanda väl. Låt dra i 5 minuter. Olja ett bakplåtspapper så att smeten inte fastnar. Bred ut smeten med en slickepott så att den sprids jämt och täcker hela bakplåtspappret. Markera ett rutmönster i smeten i lagom stora portionsbitar. Grädda i cirka 1 timme eller tills brödet är gyllenbrunt. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt knäckebröden svalna i ugnen. Bryt i bitar och förvara i en lufttät burk.

Tomas Lindh Hotel Skeppsholmen nordefors.com

Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden

Instagram: langaraden

Alla tidigare Kockens Tips

Alla tidigare tips från Tomas Lindh

Fler artiklar