Kockens tips från Tomas Lindh – Sockerstekt svartkålssallad med svenska höstäpplen

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Älskade Kåltider! Sockerstekt svartkålssallad med svenska höstäpplen är ett gott tillbehör i hösttider. Servera till ditt långkok eller varför inte till en god korv. Jag valde att göra salladen till ett confiterat anklår.

Sockerstekt svartkålssallad Kockens tips Tomas Lindh Karoline Nordefors nordefors.com

SOCKERSTEKT SVARTKÅLSSALLAD 4 port

1 msk smör

2 msk socker till stekning

300 g svartkål, strimlat

1 scharlottenlök,  finhackad

2 små syrliga svenska äpple, hackat

2 msk äppelmust

1 enbär, krossat

salt och peppar

Smält smör eller olja  i en stekpanna, tillsätt sockret och rör i pannan tills du fått en karamell. Lägg kålen i pannan och vänd runt tills kålen börjar mjukna. Tillsätt lök, äpple och vänd runt några gånger tills allt blandar sig. Smaka av med äppelmust, enbär, salt och peppar. Servera direkt!

Tomas Lindh Hotel Skeppsholmen nordefors.com

Tomas Lindh Kökschef Hotel Skeppsholmen restaurang Långa Raden

Instagram: langaraden

Fler artiklar