Kockens tips från Jan Lööv – Crab cakes

Kockens tips Karoline Nordefors nordefors.com

Jan Lööv Crab Cakes

Crab cakes  

1/2 kg krabbkött (pastöriserat)

1 gul lök, fint hackad (brunoise)

2 stjälkar grön selleri, fint hackad (brunoise)

3 msk senap

5 msk majonäs

1 citron, saften

salt och peppar

2 dl panko (japanskt ströbröd)

Sautera lök och selleri i smör utan att det får färg. Sätt åt sidan och låt svalna. Blanda ihop majonäs, senap och citronsaft. Öppna burken med pastöriserat krabbkött. Blanda först krabba med lök och selleri, tillsätt sedan majonnäsblandningen. Bland försiktigt och smaksätt med salt och peppar. Tillsätt ca 1/2 dl panko. Blanda försiktigt igen. Forma till ”biffar” på ca 100 g och vänd dem i resten av pankon. Låt dem gärna vila i kylen en timme innan du steker de gyllenbruna i smör. Det är viktigt att de får en riktigt krispig stekyta så att de blir lättare att vända och presenteras bättre.

Servera genast med en liten sallad eller pommes frites och remouladsås.

Jan Lööv

Jan Lööv, Chef de cuisine Omni Hotel Dallas USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Jan Löövs tidigare tips

Alla tidigare Kockens Tips

Fler artiklar