Kockens tips från Fredrik Gustafsson – Rabarberconsommé

Kockens tips nordefors.com

RabarberconsomméHej vänner, det är vår i luften!

Äntligen börjar våren komma till oss efter denna långa och kyliga vinter. Solen börjar värma, de är ljusare ute och vi blir gladare. Våren är min favoritårstid. Härliga vårprimörer kommer och man får göra lite fräschare mat istället för de tunga och rustika vintermaten.
Jag går alltid och väntar på rabarber, de är typ det bästa jag vet på våren. Jag tror att de flesta håller med mig. Tänk er en solig vårdag, det är varmt och solen gassar lite. Då tycker i alla fall jag att en god rabarberlemonad smakar extra gott. Eller vad sägs om den första rabarberpajen till kaffet ute. Det är grymt. Jag tänkte ge er ett litet recept på en god rabarberconsommé som jag brukar använda mig av.

 

Rabarberconsommé 10 p

1 flaska Muscatvin (750 ml)

1 vaniljstång

100 g rabarber, tunt skivade

5 dl vatten

1 dl syltsocker

3 frysta jordgubbar

1 flaska Sprite

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser utom Sprite. Koka i ca 10 min och kyl sedan ner. Sila och smaka av med Sprite vid servering. Blir en kanongod consommé eller lemonad. Servera med t ex vaniljglass och mandelbiskvier.

Njut av våren mina vänner!

Fredrik Gustafsson kökschef Björholmens Marina Tjörn

Fredrik Gustafsson kökschef Björholmens Marina Tjörn
Twitter: @freddiegusten86
Instagram: Cheffredrik
Mail: fredrik.christoffer.gustafsson[@]gmail.com

Fler artiklar