IMA – Stockholms nya bar uppe på TAK

Annons:

IMA är en ny bar med japansk inriktning uppe på TAK med vidunderlig utsikt över Stockholm. Här har Jens Dahlberg och hans team arbetat fram ett härligt koncept för att njuta av härliga cocktails. Till skillnad från andra barer bokar du här din plats i förväg och sittningen är två timmar. Här är det endast bordsservering så du slipper trängsel i baren och hög musik.

Åker upp till TAK med hissen och tar mig upp för trapporna. Svänger direkt vänster och sedan ner igen för de röda mattbeklädda trätrapporna. Doften av trä och en röd varm belysning välkomnar mig. Bar Manager Jens Dahlberg möter mig med ett glatt leende och stolt blick. Han visar mig in och jag får en korg med ett par tofflor i handen. Här ombeds man ta på sig tofflorna och lägga sina skor i korgen. Det blir direkt en mer avslappnad stämning, där också personalen har tofflor på sig.

Hela rummet är inrett med 50 rottingfåtöljer och vita fluffiga dynor som står runt olika stora bord med låg höjd. Slår mig ner vid ett litet runt bord och blir direkt serverad en liten, ihoprullad, fuktig varm handduk som kallas Oshibori för att torka av händerna på. I ett litet vackert porslinsglas kommer också en palettrensare med miso- och ingefärsvatten.

Målet med baren är att sprida kunskap kring de fantastiska japanska dryckerna. För att du som gäst ska få så mycket som möjligt från ditt besök har IMA skapat en flight som innehåller cocktails och sake. Flera olika varianter av flighter kommer framöver.

Flight # IMA 001 Pris: 330:-

  1. Roku gin, mint, lavender, rice
  2. Suntory Toki whisky, honey, kukicha-tea, malt
  3. OKA Ginjo, Dewazakura Brewery, Yamagata, JPN
  4. Strawberries, agave, tofu
  5. ”Gin & Tonic”

Det finns också möjlighet att beställa enstaka cocktails som t ex Awa Nashi – Suehiro Oak Barrel, pear, vanilla, yuzu, champagne eller Sao-Feng – Choya Kokuto umeshu, Suntory Toki whisky, shiitake, black cardamom.

Förutom cocktails finns ett sortiment av japanska drycker, som kommer att förändras efter tillgång, av olika sake, japansk whisky, sohchu (destillat av ris, sötpotatis eller korn), umeschu (likör av frukten ume) och öl. Skulle något av detta i passa din palett så finns en champagne och några få röda och vita viner på listan. För dig som önskar alkoholfria alternativ finns japansk bubblig yuzu juice och japansk öl.

Rostade noriblad, Kalix löjrom, smetana, citron och hackad lök

Till dryckerna kommer en mindre meny med snacks finnas så det här är verkligen det perfekta sättet att börja eller avsluta sin kväll på stan. Gå dit med vänner, din älskling, familjen eller för ett trevligare möte. En riktigt avslappnad bar med cocktails som passar alla smaker. Från friska fräscha till spritiga mörka och fruktigt söta. En verklig upplevelse!

Boka din plats på IMA

Öppettider:

Torsdag-Lördag 18:00-24:00

Läs mer

Fler artiklar