I BAREN med Tom Surma – Vilken blir nästa bartrend?

Tom Surma I BAREN nordefors.com

Sommaren rullar på även här i Göteborg och turisterna har anlänt till stan. På Familjens uteservering går drinkarna som smör i solsken och frukter, grönsaker och bär som Vikentomater, rabarber och jordgubbar rullar bäst från listan. Fick senast igår frågan vad jag tror nästa bartrend kommer bli. Hmm tänkte jag… den där klassiska trenden känns som att den lite finns kvar. Jag har aldrig riktigt tänkt så, har försökt att alltid gå min egen väg, tänkt hur jag velat jobba och hoppats att folk ska uppskatta det. Och visst, självklart har man ju tagit trender till sig som man faktiskt tycker förbättrar!! Men trender? Njaaa jag vet inte vad jag kan säga där. Det finns en del som arbetar på det sättet jag gillar att arbeta själv, gillar tex Tobbe på Avalons sätt att jobba, och senast härom veckan var vi ute och plockade vinbär ihop. För att just jobba säsongsbetonat tror jag kommer vara en så kallad trend framöver. Jag hoppas och tror att barer runt om i världen kommer att tänka mer lokalt, mer eko och mer säsong. Det är något jag själv brinner för och har försökt trycka på jäkligt mycket och jag tror det ligger i tiden. Sedan tror jag mycket på akvavits och snapstrenden, finns så mycket nytt att botanisera med där och det hoppas jag fler barer snappar upp. Jag tror att grönsaker kommer komma mer och mer in i baren, inte bara till Bloody Marys utan även andra drinkar. Ut och plocka sockerärter, maja etc. Åk ut och prata med bönderna runt omkring din stad, vad finns just nu, vad kommer komma om någon månad? Baren går mer och mer åt ett ” kökstänk ” vilket är väldigt roligt och jag ser med spänning fram emot vad som komma skall i barerna runt om i Sverige!

Bloody Mary Lemonad Tom Surma 1

Ha en fortsatt underbar sommar!

Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg

Twitter: @Tomtomkatt och @Familjen_Rest

Instagram: @TomSurma

Mail: info@restaurangfamiljen.se

Fler artiklar