I BAREN med Tom Surma – SLUTA VARA SKITNÖDIG OCH GE ANDRA PROPS!!

Tom Surma I BAREN nordefors.com
Jaha ja, då var det min tur igen.
Har varit en händelserik höst än så länge för mig. Hade äran att gå vidare i Diageo World Class i måndags, fredag 28/11 gästspelar jag hos Johan Evers och dom andra grymma människorna på Corner Club i Stockholm och sedan blir det tävling både på Tjoget/Linje 10 på söndag och Hernö Gin Cocktail Awards på måndag i Göteborg.

NU KÖR VI!

Men det är inte det jag ska prata om nu. Nu ska jag ge PROPS (red anm Proper respect) och prata om att vi borde göra det MER!

Tycker att bartenders i allmänhet många gånger mer dömer än ger props! Det är jäkligt lätt för folk att snacka bakom ryggen, att sitta och tissla och tassla om vilka shakers han eller hon använder, vilken skakmetod hen använder och på vilket sätt denne gör sin Ramos Gin Fizz, KOM IGEN! Betyder det såååå mycket? Är denne en sååå mycket sämre bartender för det?!

Ge props i tävlingar, ge ett extra ryggdunk och lycka till, det gör inte DIG till en sämre bartender, snarare tvärt om!

Ödmjukhet…..

Jag har alltid sjukt svårt för att slå mig på bröstet och säga att jag är bra, har väldigt svårt att ta till mig det när någon säger att jag är bra men jag blir väldigt väldigt glad! Dom där små små orden betyder så mycket för folk. Dom där orden kan göra att personen i frågas dag gick från att vara ”värsta dagen på jobbet ” till att faktiskt somna med ett leende.  Tänk på det!

Jag tycker att ödmjukhet är något av det viktigaste som finns. Utan det så sjunker du i mina ögon.

Så när det kommer till props då?!

Big up till alla mina boys & girls på Familjen, big upp till alla borta på Spisa, alla på Koka & Björns bar, big upp till Jocke och resten på Avalon, big upp till Robin & Peter på Stranger & Stranger, big upp alla borta på Barret, boysen på Drink 20, alla underbara på The Barn, Niklas och alla andra på The Rover, Jossan och gänget på Pustervik, Ivan och gänget på Liebling, Björn Boman, Soffan och gänget på Pigalle, Marcus ute på Hisingen, alla på Tullen, alla underbara på Tjoget/Linje 10 (Bergman, Ludde, Vilma, Mattias, Jimmie m fl), Johan o alla på Corner Club, alla boys på Guldbaren, Kenneth & alla på Köttbaren, Clabbe & Beckman på Nook, Valpen & Tuulikki, big up Rikard Enell, Emil Åreng, Karl-Martin Edin, Madeleine Solo Rapp, Josephine Rye Runner Sondlo, boysen på Ruby, boysen på The Union, boysen på The Tasting Kitchen i Los Angeles, alla på Tweed, min gamla barmentor Pierre, min gamla chef på Säve Flygplats, mina Colors bröder (Mattias, Carl, Patrik & Marko) och HIPSTER ANDY aka ” kocken” BIG UP!

Hatten av för att ni gör en grym grej och för att ni finns! Och alla andra som jag säkert glömt, PUSS på er alla så ses vi på Corner Club ikväll!

Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg nordefors.com

Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg

Twitter: @Tomtomkatt och @Familjen_Rest

Instagram: @TomSurma

Mail: info@restaurangfamiljen.se

Fler artiklar