I BAREN med Tom Surma – Att utmana!

Tom Surma I BAREN nordefors.com

Hej på er!

Sitter just nu i ett väldigt mörkt, regnigt och ruskigt Göteborg. Nu hukar sig folk för blåst och regn som nästan kommer underifrån, aldrig har värmeljusen på jobbet gjort så stor skillnad på känsla. Vi har i skrivande stund precis blivit klara med morgondagens nya drinklista och jag måste faktiskt säga att jag är rätt nöjd. Jag slår mig aldrig själv särskilt mycket på bröstet och tycker att jag själv är särskilt bra. Gör jag något som jag själv tycker är ”ok” så tycker jag direkt att någon annan har gjort något väldigt mycket bättre, men sådan har jag alltid varit och kommer alltid att vara.

Jag strävar alltid efter att bli bättre, alltid jobba på, alltid utmana och aldrig ligga på latsidan. Någonstans hoppas jag att det kanske ger någon form av resultat och just det där med att alltid utmana tänker jag skriva om denna gång. Jag älskar när man kommit på den där sjuka kombinationen som absolut inte skulle funka, men av någon konstig anledning så gör den det! Jag kan gå och le och mysa lite för mig själv i dagar på grund av något sådant. Att med till exempel kökets hjälp smaksätta en spritsort med något som annars bara skulle användas i köket och få det att funka, att med ett litet enkelt tillbehör lyfta hela smaken i drinken, DET ÄR LYCKA FÖR MIG!!

Jag är och har alltid varit väldigt glad i att preppa inför service. Jag älskar att koka ihop grejerna som sedan ska bli skapelser i olika sorters glas. Det är på något sätt skapandet innan som är själva utmaningen, att sedan se resultatet är ju självklart magiskt men en bonus! Jag hade gärna velat se mer ”galna” kombinationer. Hade velat se mer bartenders arbeta mer med köket, att arbeta med mer grönsaker än frukt, att arbeta med mer kött och fisk än bär, att utmana – och att bli så där spralligt glad när det faktiskt lyckas! Jag har några riiiiiiktigt äckliga kombinationer i mitt bagage, som vi provat men som vi ej lyckats med. Men samtidigt – utmanar man inte sig själv så kan man inte vinna heller. Kan säga att det är väldigt svårt att kombinera brysselkål med sprit.

Är så otroligt glad att få jobba med eldsjälar som Micke och Boman och att i samma ”familj” få ha Sly, Viktor och Peter som bollplank, ni är såååå bra!! Tack för att ni finns.

Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg nordefors.com

Tom Surma Barchef Restaurang Familjen Göteborg

KONTAKT

Twitter: @Tomtomkatt och @Familjen_Rest

Instagram: @TomSurma

Mail: info@restaurangfamiljen.se

Fler artiklar