I BAREN med Sean Eden – St. George and the Dragon med gin, chartreuse, absinthe och lime

I BAREN Sean Eden Tures Brasserie och Bar nordefors.com

Gin, Gin, Gin. Gud vad jag älskar GIN!

Efter tre soliga månader i Miami har jag återvänt till Stockholm med gin i bagaget. Under min resa fann jag en ny favoritgin, St George rye gin. Det var efter en kväll på Living Room South Beach med Erik Deckard som jag fann denna unika gin. Den här ginen har en unik smak tack vare spannmålet som den är gjord på, det vill säga råg . Självklart smaksatt med enbär, magiskt!

Innan jag tog fram receptet ville jag veta vem St. George var. Han var en soldat från den romerska armén som senare blev vördad till ett helgon i den katolska kyrkan. Det finns en legend där St. George bestred en drake och sedan vinner hjärtat av en prinsessa. Historian gav mig inspiration, hans kärlek till prinsessan har jag till gin, drakens eld har jag till jalapeñons hetta och den historiska kopplingen till Chartreuse.

Glas: Collins

Is: Kubis

Metod: Muddla och skaka

Dekoration: Skivad gurka och en jalapeño

I BAREN med Sean Eden St. George and the Dragon nordefors.com Karoline Nordefors

SAINT GEORGE AND THE DRAGON

Muddla 4 skivor jalapeños

Tillsätt:

4 cl St George rye gin

1 cl grön Chartreuse

1 barsked Absinthe

3 cl färskpressad limejuice

2 cl agave syrup

2 cl gurkvatten

Skaka med is och dubbelsila i ett kylt collinsglas, toppa med soda. Dekorera med skivad gurka och en jalapeño.

Sean Eden Bar Manager Tures Brasseri & Bar Stockholm

Sean Eden, Bar Manager Tures Brasserie och Bar Stockholm

Instagram: @Sean_eden och @turesbrasseriebar

Kontakt: sean.edward.eden[@]gmail.com

Fler artiklar