Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
I BAREN med hemmafixaren Pontus "Poppe" Berglöf- Shandy - Citron, sockerlag, vatten och öl - DinVinguide
Skriven av Karoline Nordefors

I BAREN med hemmafixaren Pontus ”Poppe” Berglöf- Shandy – Citron, sockerlag, vatten och öl

I BAREN med Pontus Berglöf nordefors.com

Sommaren är slut för i år och höstens rusk är här. Viljan är stor att krypa upp i soffan med en filt, bok och Irish Coffee. Men även om vissa drinkar gör sig bäst på varma sommardagar så är det inget fel med att drömma sig bort i augustiregnet. Och än så länge dyker det upp fortfarande upp vindstilla stunder med strålande sol. Därför vill jag dela med mig av en av anledningarna till att jag överlevde sommaren 2014.

Shandyn blev snabbt en av mina favoritdrinkar, dels på grund av dess enkelhet (du gör den på under 30 sekunder med minimalt med disk) och dels på grund av att den är så versatil; den passar att dricka på balkongen, till filmen, på picknick likväl som måltidsdryck. Men framförallt är den riktigt god.

En Shandy består av lika delar lemonad och ljus lager. Ölen gör lemonaden torrare, friskare och mer vuxen. Jag brukar använda lätta, amerikanska lagers för att inte få så mycket ölsmak, men svensk lager eller tjeckisk pilsner går lika bra det. Vissa använder citrusläsk, men egen lemonad är lätt och snabbt gjort och ger ett oändligt mycket bättre resultat. Dessutom anser jag att det ingår i basal hushållslära att kunna göra egen lemonad.

I mina glas är ca 3 dl lagom portionsstorlek, har du större glas så justera receptet.  Vill du göra den bilvänlig går det bra med lätt- eller alkoholfri öl.

I Baren - Shandy - Pontus Poppe Berglöf Hemmafixare nordefors.com Karoline Nordefors

Lemonad (till 1 Shandy)

3 cl färskpressad citronjuice

3 cl sockerlag (1:1 socker:vatten)

8 cl kolsyrat vatten (ger är en lättare och fräschare dryck än stilla vatten)

Här har du en underbar lemonad, men för en Shandy får du hälla upp i ett pilsnerglas och fylla upp med öl. Gör ett svep med sked så det blandas.

I Baren - Pontus "Poppe" Berglöf nordefors.com

Pontus “Poppe” Berglöf  – hemmafixare

Instagram: @Poppmeister

Mail: poppmeistergeneral@gmail.com

Alla Poppes tidigare inlägg

Alla tidigare inlägg I BAREN

Karoline Nordefors

Karoline Nordefors

Prisvinnande kock, föreläsare och skribent med inriktning på barvärlden och matbranschen för dinvinguide.se. <br /> <br /> Instagram: @nordefors och @seniormat

Läs mer om Karoline