Annons:

Hasselnötsnougat till alla hjärtans dag

Per Bäckström har den perfekta presenten till alla hjärtans dag. Hemgjord hasselnötsnougat där smaken betyder mer än utseendet!

Annons:

Love is in the air

Vad är väl härligare än kärleken eller kärleken till bakning som så många känner.

Att dela en dessert med den man drömt om. Att få äta en god bakelse, dessert, tårta eller goffa i sig några praliner som nån har köpt eller lagt ner kärlek, omtanke och tid på att skapa. Det är kärlek!

Vid såna tillfällen är inte alltid presentationen det viktigaste utan att någon har gjort detta för dig eller du gjort det till någon som får sig att känna sig speciell.

Om jag fick välja vad jag ska bjuda på så är det en god chokladtryffel eller god hasselnötsnougat i ett tunt chokladskal.

Hasselnötsnougat ca 40st

40 st chokladkulor av mörk choklad (finns färdiga att köpa på bl a aso.se)

100 g skalade hasselnötter 

100 g florsocker 

200 g mjölkchoklad Valrhona jivara lacte 40%

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna gyllenbruna. Häll nötter i en mixer och kör på hög hastighet till lös oljig smet. Tillsätt florsocker och kör till en kräm. Tillsätt mjölkchoklad och mixa slät i 1-2 minuter. Låt svalna i spritspåse till 30 grader. Fyll de färdiga pralinkulorna. Låt stå i rumstemperatur till nästa dag eller i kyl tills nougaten stelnat. Förslut hålen på kulorna med lite smält choklad. Låt chokladen stelna och rulla dem sedan i tempererad mörk choklad och strö lite flingsalt på varje. Ååå så gott det blir!

TIPS

Har du inga chokladskal går det bra att kyla nougaten och rulla till bollar.

Glöm inte att servera nougatkulorna rumstempererade då smälter de i munnen och euforin är total!

Per Bäckström, Vd Modern Pastry Stockholm AB och konsult, Stockholm

Instagram: @pastrychef

Mail: perbackstrom.mps1@gmail.com

Läs alla tidigare Kockens tips

Läs mer om Per Bäckström

Annons:

Här finns mer att läsa om