Gulddraken 2020 – alla nominerade

Här är en utomordentlig lista på allt du behöver från frukost till middagen och den avslutande cocktailen. Det gläder mig att så många nya barer blivit nominerade och alla är fantastiska på sitt eget sätt. Bör besökas bums!

Annons:

Gulddraken 2020 – alla nominerade

Tjugofem Stockholmskrogar och kaféer i fem olika kategorier har blivit nominerade till Gulddraken 2020. Vinnaren i respektive kategori utses den 5 februari.

BAR

Stockholm har blivit en lysande barstad, och för att sticka ut krävs mer än gott i glaset. En nominerad bar ska ligga i framkant, utmana sina gäster och samtidigt kunna ge dem exakt det de vill ha. Alla ska känna sig välkomna, oavsett om man vill sippa på en mellanöl hela kvällen eller testa avancerade cocktails.

A Bar Called Gemma Grev Turegatan 30

Bio Rio Bar & Grill Hornstulls Strand 3

Ima, Tak Brunkebergstorg 4

Lucy’s Flower shop Birger Jarlsgatan 20 VINNARE!

Positano NK, plan 2, Hamngatan 18-20

KROG BUDGET

Stockholm vimlar numera av små enkla matställen. De nominerade ska servera god, vällagad mat, men det kan lika gärna vara en enkel ståservering med begränsade öppettider, smart gatumat eller en bra burgare så länge vi trivs och har trevligt.

A Bowl Blecktornsgränd 8

Lao lao Hornsgatan 63

Panda dumplings Fatburs Brunnsgata 27

Pat’s Place Folkungagatan 140 VINNARE!

The Fishery Brunkebergstorg 14

KROG MELLAN

Mellankategorin rymmer allt från enkla kvarterskrogar till ambitiösa krogkoncept som håller en hel kväll. Även prisspannet är brett, och även om man kan få betala en slant för en komplett måltid på de dyrare ställena kan man komma betydligt billigare undan genom att göra rätt val på de billigare.

Folkparken Sveavägen 53

Hantverket Sturegatan 15

Las Brasas Roslagsgatan 6

Prospero Roslagsgatan 21

Sekt Runebergsgatan 1 VINNARE!

KROG LYX

Till lyxkrogarna går vi för att få en extraordinär matupplevelse. Det betyder inte att det alltid är svindyrt – även om det så klart ofta blir det om man går ”all in”. Här ska alla upplevelser, mat, dryck, miljö och service, vara på topp och ett besök här är något vi bär med oss länge och drömmer om.

Adam/Albin Rådmansgatan 16

Coco & Carmen Banérgatan 7

Etoile Norra Stationsgatan 51

Gastrologik Artillerigatan 14 VINNARE!

Ichi Timmermansgatan 38B

KAFÈ

Ett Stockholmskafé gränsar idag till både krog och bar. För att nomineras måste helheten inte bara vara bra utan genomtänkt. Miljön ska ha en tydlig identitet, frukostpaket och lunchsoppa ska tåla jämförelse med budget- och medelprisrestauranger. Och så vägs kärleken till kaffet in, förstås.

Beck kaffebar Tjärhovsgatan 3

Fosch Artisan Patisserie Birger Jarlsgatan 63

Kavalleriet Sibyllegatan 2

K-märkt Patisserie & Bageri, Bok- & Matcafé Mäster Samuelsgatan 30

Robin Delselius Bageri Renstiernas gata 19 VINNARE!

Läs mer

Fler artiklar